Saturday, November 11, 2006

Ingens hundar

Har du sett Ingens Hundar?
Den finns på Moderna Muséet i Stockholm, Sweden.

Men säger den inte något om oss alla. Vi är som hundar som vill vara till lags - somliga av oss inbillar sig att inte vara till lags är att vara till lags. Men det hjälper inte att vända etiken ut och in!

Du är fortfarande någons hund. Efter att ha mediterat så blir du ingen/allts hund och då blir det svårt att vara någons hund. Sitt eget något. Då blir det farligt värre, eller? Det är först då när du lärt dig erkänna alla andra i dig själv som du kan bli dig själv?

Människan är en gruppvarelse av individer. Hur ska vi lära oss respektera varandra. Gå våra egna vägar utan att trampa varandra på tårna? Fråga först! Det handlar om att förverkliga ordet demokrati som nu mest är ett skal. Pengarna bestämmer fortfarande. Har du pengar - är du en bank - så behöver du inte fråga - du har de andra som i en liten ask - nästan! Du har de andra i din ask av räntor och amorteringar, av löner och utgifter.

Och människor vågar sig inte utanför asken. De har ju media dessutom som fyller deras sinnen med tankar och känslor. Ingens Hundar finns på Moderna Muséet!

Moderna Muséet är också en del av apparaten. Apparaten som på en gång upprätthåller och förtrycker. Husse och Matte Muséet. Det kan vara lustigt/olustigt att ta sig en titt på vad de erbjuder i form av affischer:
http://www.modernamuseet.se/v4/templates/template3.asp?id=2533

De har en del fina bilder - kanske Ivan Aguéli ändå är den affisch som säger mest - har mest verklighetskontakt - både ett yttre och inre landskap.

Men lägg märke till deras affisch:
In the future everybody will be world famous for fifteen minutes.

Vad de inte säger är vem/vilka som ligger bakom en sådan tanke.
Marshall McLuhan
http://en.wikipedia.org/wiki/Marshall_McLuhan

Och du får inte reda på vem som inspirerade honom:
http://www.wired.com/wired/archive//3.06/teilhard.html?person=marshall_mcluhan&topic_set=wiredpeople

An obscure Jesuit priest, Pierre Teilhard de Chardin,set down the philosophical framework for planetary, Net-based consciousness 50 years ago.

Tyvärr lär de flesta aldrig förstå riktigt hur spelet bedrivs.
Det finns så många spelare så inte ens spelarna förstår själva.

Sen finns det ju en del som har en massa pengar att lägga i potten så de kan ju spela spelet utan att vara rädda för att förlora i långa loppet.



Vilka dessa internationella bankirer är - vet du nog eller gå till
The Modern History Project och läs lite - sen får du avgöra själv - vilken historia som du ska tro på!
http://www.modernhistoryproject.org/mhp/ArticleDisplay.php?Article=Books

För att förstå ännu lite bättre så bör du förstå lite av vad Leo Strauss lärde ut:
http://www.alternet.org/story/15935

Leo Strauss' Philosophy of Decept

Many neoconservatives like Paul Wolfowitz are disciples of a philosopher who believed that the elite should use deception, religious fervor and perpetual war to control the ignorant masses.

Sen kan du vara mogen för att läsa den plan för världsherravälde som Cheney, Rumsfeldt, Wolfowitz och ett antal sionister i Washington totade ihop i september 2000 - där de skrev om ett nytt Pearl Harbor - "a catastrophic and catalyzing event" som inträffade ett år senare - 11 september 2001.
http://www.informationclearinghouse.info/article3249.htm
http://www.informationclearinghouse.info/pdf/RebuildingAmericasDefenses.pdf


Det är i soppan efter 911 vi sitter - hur vi riktigt ska ta oss upp ur den soppan - har nog de flesta inte riktigt klart för sig - säkert ingen! Säkert inte de som skrev manifestet för världsherravälde.

Vi är sex miljarder på den här planeten. Vi har varit här i sju miljoner år. Den längsta tiden har vi levt i små grupper. Där vi kunnat ta i varandra - krama om varandra - slå varandra på käften - vi har sett den vi pratat med - till och med känt lukten av varandra.

Nu är vi en grupp på sex miljarder som hålls ihop av medias bilder - tankar/känslor - hur vi återfår balansen är nog inte så lätt sagt!

Men en del av det är nog ändå att vi var och en måste sätta oss ner - lyssna till tystnaden - för att förstå att allt är ett - vi hör ihop - sen kanske vi kan hitta på något...



http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1034
"Toumaï-fossilen" är känd som den äldsta fossilen av en tidig människa.

http://www.bradshawfoundation.com/chad.html
Earliest known Human Ancestor discovery
A skull discovered in the deserts of Central Africa
belongs to
our earliest known human ancestor




Apropå små grupper:
http://www.sil.org/pacific/png/index.asp
Papua New Guinea is linguistically the most complex nation of the world. Over 800 languages are spoken in this Pacific country.

No comments: